Plastičnim kockicama povezani selo i ostrvce (FOTO)
Reuters/Stefano Rellandini

Zanimljiva instalacija

Plastičnim kockicama povezani selo i ostrvce (FOTO)

Bugarski umjetnik Hristo Vladimirov (81) na italijanskom jezeru Izeo formirao je zanimljivu instalaciju od plutajućih kockica koja omogućava ljudima "hod po vodi".

Instalacija duga tri kilometra sastavljena je od skoro 200.000 plutajućih polietilenskih kockica visoke gustine i širokih 16 centimetara, koje povezuju selo Sulcano u Lombardiji sa jezerskim ostrvcetom Monte Izola.

ItalijaIzvor: Reuters/Stefano Rellandini

Ukoliko se pogleda površina plutajućih kockica moguće je vidjeti kako staza "diše" podižući se i spuštajući na vodi. Instalacija nazvana "The Floating Piers" (Plutajući dokovi) biće otvorena za sve posjetioce koji do 4. jula budu poželjeli da isprobaju "hod po vodi".

italija
Izvor: Reuters/Stefano Rellandini

Umjetnik kaže da je skoro četiri godine "sanjao" o instalaciji kojom će biti moguće "hodati po vodi". Njegove ideje o plutajućim instalacijama na jezerima odbijale su lokalne vlasti zemalja od Japana do Argentine.

N1info

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.