Bijelo Polje domaćin Prvenstva Crne Gore u šahu
Ilustracija

Od 24. juna

Bijelo Polje domaćin Prvenstva Crne Gore u šahu

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju Damjan Knežević, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Radojica Grba i osnivač i vlasnik kompanije „ Franca“ Hilmija Franca, potpisali su u petak Protokol o organizaciji Pojedinačnog seniorskog prvenstva Crne Gore u šahu, koje će svečano biti otvoreno u petak 24.juna u Bijelom Polju.

Potpisivanju Protokola prisustvovao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

Žurić je kazao da je predsjednik Šahovskog saveza Radojica Grba inicirao da se ovogodišnje takmičenje održi u Bijelom Polju.

"Vlasnik kompanije ,,Franca” Hilmija Franca je odmah ponudio svoje učeće u organizaciji ovog događaja u ime svoje kompanije, koja je glavni sponzor, a direktor Centra za sport i rekreaciju Damjan Knežević je dao veliki doprinos da dođe do potpisivanja ovog protokola.

Planirano je da prvenstvo počne krajem ove sedmice", kazao je Žurić.

 Grba se zahvalio lokalnoj upravi na razumijevanju, koje je imala povodom organizovanja ovog takmičenja.

"Bijelo Polje je prepoznatljiva šahovska destinacija, koja je dala značajan broj šahovskih imena, a takođe je prepoznatljiva opština po razvoju šaha među mladima. Organizovanje ovog prvenstva na sjeveru Crne Gore ima za cilj da se populariše šah među mlađim kategorijama i da brigom svih nas šah vratimo gdje mu je mjesto, a to su mladi naraštaji", kazao je Grba.

 Franca je kazao da će se potruditi da budu dobri domaćini i "da naše vrhunske šahiste dočekaju na najbolji način".

"Jer želimo da se u našem gradu osjećaju kao kod kuće", naveo je on.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.