Turistička organizacija Bijelo Polje poziva na joga vježbe 21. juna
Joga u 10 gradova

Druga godina zaredom

Turistička organizacija Bijelo Polje poziva na joga vježbe 21. juna

Instruktori iz nekoliko škola joge u Crnoj Gori će 21. juna od 18h do 19h vježbati jogu u deset crnogorskih gradova, među kojima je i Bijelo Polje. Ambasada Indije, kao globalni inicijator, je partner u realizaciji događaja i ove godine u Crnoj Gori.

Ovo je druga godina zaredom da Crna Gora obilježava Dan joge, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija od 11. decembra 2014. godine.

Rezolucijom se pozivaju lokalni činioci da se priključe podizanju svijesti javnosti o dobrobitima joge i njenom uticaju na globalnu politiku zdravlja. Inicijativi se prošle godine priključio Evropski parlament manifestacijom Put joge.

“Na ovaj način i Crna Gora se pridružuje plemenitim ciljevima promovisanja mira, zdravih životnih stilova i harmonije čovjeka i prirode. Praktikovanjem joge unosimo harmoniju u naše živote, preveniramo bolesti, podižemo nivo energije i uspješnije se borimo protiv stresa, jednog od najvećih izazova savremenog načina života”, saopštili su organizatori.

Joga ujedinjuje raznolikosti na jednostavan i lagan način. Kombinuje tehnike disanja, istezanje i položaje, meditaciju, relaksaciju i životnu mudrost. Objedinjujući ove aspekte, redovnim vježbanjem joge njegujemo zdraviji i srećniji način života, pojasnili su organizatori.

Iz te TO pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže tokom vježbanja i druženja, koje će se održati u dvorištu Zavičajnog muzeja u Bijelom Polju.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.