WhatsApp ima novu funkciju, da li ste je isprobali?
Ilustracija

WhatsApp ima novu funkciju, da li ste je isprobali?

Popularna aplikacija uvela je novu funkciju koja vam omogućava citiranje primljenih poruka u odgovoru, ali za sada nije jasno kome je sve dostupna.

Nova funkcija aplikacije WhatsApp pojavila se prije nekoliko dana u sklopu eksperimenta za beta izdanje za Android (v.2.16.118), kao i u redovnom izdanju za Android i iOS (verzija 2.16.6). Službena nadogradnja za sada nije dostupna na Googleovom Playu i iTunesu. 

Navodno je već puštena u opticaj pa provjerite da li je dostupna na vašem uređaju. Pritisnite i zadržite pritisak nekoliko sekundi na poruci na koju želite da odgovorite dok se ne pojavi balončić ili trakica. 

Među standardnim mogućnostima koje WhatsApp nudi trebalo bi da vidite novu opciju, pod oznakom strelice koja liči na onu koja se inače koristi za odgovaranje. 

Kucnite po njoj i poruka koju želite da citirate bi trebalo da se pojavi.

Tportal.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.