Koliko bi muškarac trebao ‘izdržati’ u seksu?
Ilustracija

Dva savjeta

Koliko bi muškarac trebao ‘izdržati’ u seksu?

Pola sata? 10 minuta? Koliko bi seks zapravo trebao trajati tj. koliko bi muškarac morao ‘izdržati’ u krevetu i mora li uopšte vrijeme biti faktor prema kojem se mjeri uspješnost seksualnog odnosa? Upravo je izdržljivosti muškaraca ono čime se frajeri, ali i njihove partnerke vole pohvaliti.

Po pitanju izdržljivosti muškaraca tokom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je znanost dala ‘brojke’ po kojima bismo se mogli voditi. Za većinu muškaraca seks traje kratko. Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu ‘traju’ između 4 i 7 minuta, maksimalno 10.

To je pak za većinu žena prekratko. Stručnjaci smatraju kako je prava ‘mjera’ između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vrijeme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat. Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće dužine stručnjaci imaju dva savjeta.

1.Ne ignorišite predigru

Većina žena smatra kako bi predigra trebala duže trajati dok je muškarci često ignorišu. Nježno podsjetite svog partnera kako je i ona važan dio seksualnog odnosa. Dok su muškarci vizualni tipovi i dodir im često uopšte nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi.

2. Probudite svoju pustolovnu stranu.

Svaki par u svoj seksualni život mora uključiti što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati duže od prosjeka.

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.