Kako da pronađete boju za kosu koja vam najbolje pristaje
Ilustracija

Saznajte

Kako da pronađete boju za kosu koja vam najbolje pristaje

Pogledajte naš mali vodič i saznajte koji izbor je pravi za vas!

Kada se farbate, kojim principom birate boju u koju ćete ofarbati svoju kosu? Prema tenu, pigmentu? 

Čini se da postoji mnoštvo stvari na koje treba da obratite pažnju pri izboru nove boje kose. Boja tena, kvalitet kose, vaša prirodna boja i da li ste, i na koji način do tada tretirali kosu farbom. 

Svakako bi trebalo obratiti pažnju na sve ovo, ali izbor nijanse koja vama pristaje zavisi najviše od boje vaših očiju, to nam poručuje frizer i ekspert za farbu, Michael Rowan iz firme Smith’s London. 

Generalno, žene sa braon i smeđim očima uvijek bi trebalo da razmišljaju o jesenjim nijansama: zlatne, bakarne, crvene.. 

Dobar primjer za ovu kombinaciju je divna Lili-Rouz Melodi Dep. Ako razmišljate o plavoj kosi, vi biste trebali da težite boji meda i zlatnim tonovima a ako je vaš izbor braon, birajte bogate intenzivne nijanse, kao što što je na primjer kestenjasta. 

Svijetlo, nebo plave oči funkcionišu sa hladnijim tonovima, kao što je led i platinasto plava. Ali takođe, one mogu biti dobra kombinacija i sa tamnim tonovima, s tim što bi i oni trebalo da budu hladniji tonovi, kao što je plavo-crna. Imajte u vidu novu frizuru Dženifer Lorens. 

Najzahvalnija boja očiju za prilagođavanje frizure je zelena. 

Djevojke koje imaju zelene oči, mogu da se igraju i sa toplim i hladnim nijansama. Na primjer, bakarni tonovi će svakako istći vaše oči dok će dublje boje riđe i smeđe, dobro izbalansirati boju očiju i kose sa tenom, i unijeti mu toplinu. 

Dakle, najsigurniji način da odaberete pravu boju kose je apsolutno vaša prirodna boja očiju. Vrlo jednostavno!

Elle.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.