Kako da konačno pobijedite celulit?
Ilustracija

Saznajte

Kako da konačno pobijedite celulit?

Sa prvim toplim danima žene obično uhvati panika kako da se skinu u kratku suknju i šorts, kada se još nisu riješile celulita

Sa prvim toplim danima žene obično uhvati panika kako da se skinu u kratku suknju i šorts, kada se još nisu riješile celulita. Da biste se prije mora izborile sa ovim estetsko-zdravstvenim problemom, borbu započnite već sada. 

Svakog jutra na prazan želudac popijte dvije kašičice jabukovog sirćeta, jer je ono odličan čistač organizma i pomoći će vam da eliminišete toksine. 

* U ishranu ubacite laneno sjeme, ovsene pahuljice i ječam. 

* Kelj, brokoli, blitva i spanać bi trebalo da budu osnova ishrane, jer su bogate vitaminom C, kalijumom i kalcijumom, a imaju veoma malo kalorija i ne sadrže masti. 

* Izbjegavajte previše slanu i začinjenu hranu, jer ona zadržava vodu u tijelu, a to je jedan od osnovnih uzroka nastanka celulita. 

* Svakog dana najmanje jednom popijte zeleni ili čaj od breze, koji takođe pospješuju izbacivanje viška tečnosti. 

* Zaboravite na fabričke sokove pune šećera, a umjesto njih pijte još više vode - dva litra dnevno su poželjna doza. 

* Izdvojite svakog dana bar 20 minuta za vježbe kako biste ubrzali metabolizam. 

* Prije spavanja nježno masirajte kožu zahvaćenu celulitom talogom kafe, jer to stimuliše cirkulaciju krvi i limfe. Poslije toga se istuširajte naizmjenično puštajući toplu i hladnu vodu. 

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.