Tri ključne poze za orgazam!
Ilustracija

Isprobajte ih

Tri ključne poze za orgazam!

Ključ orgazma je dodirivanje klitorisa, G tačke ili kombinacije penetracije i klitoralne stimulacije.

Postoji poza koja garantuje vrhunac!

1. Orgazam direktnom stimulacijom klitorisa

Za direktnu stimulaciju najbolje su poze u kojima je osiguran lak pristup klitorisu. To će vam omogućiti "jahaća" poza u kojoj žena sedi na partneru ili poza "‘licem u lice". U obje poze vi ili vaš partner imate slobodne ruke za dodirivanje klitorisa.

2. Orgazam stimulacijom G tačke.

Najpoznatija erogena zona unutar vagine je G tačka na prednjoj strani gornjeg "zida" vagine. Nalazi se na dubini između 5 i 8 centimetara i zbog toga je penetracija sjajna tehnika njene stimulacije. Poze koje omogućuju duboku i laganu penetraciju su pseća poza i "obrnuta jahačica" u kojoj žena sjedi na partneru, ali mu je okrenuta leđima i sama kontroliše dubinu i ugao penetracije. Provjerite koje su poze ženama omiljene.

3. Orgazam simultanom penetracijom i klitoralnom stimulacijom

Mnogim ženama za orgazam je potrebna jednaka "količina" penetracije i stimulacije klitorisa tokom seksa. U ovom slučaju eksplozivni vrhunac najlakše se postiže takozvanom tehnikom koitalnog usklađivanja, unapređenom misionarskom pozom.

Nakon penetracije, žena skuplja noge (ispružene) i pozicionira ih između nogu partnera. Na ovaj način partner tijelom i penisom stvara trenje i pritisak koji ravnomjerno stimuliše klitoris tokom penetracije.

Alo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.