Evo šta se desi kada se kruzer ne zaustavi na vrijeme (Video)

Srušio dokove

Evo šta se desi kada se kruzer ne zaustavi na vrijeme (Video)

Veliki brodovi, poput prekookeanskih kruzera, teški su nekoliko desetina hiljada tona, a usporavanje i pristajanje u luku je poseban poduhvat.

To je na najbolji način ilustrovao džinovski "Celebrity Infinity" tokom pristajanja u luku Kečikan na Aljasci.

Grdosija dužine 300, širine više od 30 metara i težine 91.000 tona samo je očešala dokove, ali je to bilo sasvim dovoljno da ih kao šibice slomi i uništi dio barže.

Šteta na dokovima procijenjena je od dva do tri miliona dolara, a najvjerovatnije će isto toliko, ako ne i više, biti izdvojeno za popravku broda.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.