Crnogorske rukometašice pobijedile Sloveniju, osvojile prvo mjesto

Klasifikacije za EP

Crnogorske rukometašice pobijedile Sloveniju, osvojile prvo mjesto

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Bijelom Polju selekciju Slovenije 24:22 (13:11), u utakmici posljednjeg, šestog kola četvrte grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Crnogorske rukometašice ranije su obezbijedile plasman na šampionat, a večerašnjim petim trijumfom takmičenje u grupi završile su kao prvoplasirane.

Izabranice selektora Dragana Adžića dobile su i prvi međusobni duel u Ljubljani 22:20. 

Slavile su dva puta i protiv Makedonije (27:21 i 21:14) i jednom protiv Hrvatske (31:29), od koje su doživjele i jedini poraz (23:22). 

Slovenija je sa polovičnim učinkom završila takmičenje u grupi, ali će kao trećeplasirana igrati na šampionatu u Švedskoj.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Milena Raičević sa 11, dok je Jovanka Radičević meč završila sa pet golova.

U slovenačkoj selekciji istakla se Barbara Lazović sa osam pogodaka.

U drugom meču te grupe Hrvatska je savladala u Rijeci selekciju Makedonije 35:19 (17:7) i kao drugoplasirana izborila plasman u Švedsku.

Rtcg/Mina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.