Tri opasnosti koje se kriju u hotelskim sobama
Ilustracija

Obratite pažnju

Tri opasnosti koje se kriju u hotelskim sobama

Iako postoji velika vjerovatnoća da je posteljina u hotelskoj sobi čista i oprana, može se desiti da se opasnost krije ispod površine.

1. Najprljaviji predmet u sobi 

Brojna istraživanja su potvrdila da je najprljaviji predmet u hotelskim sobama daljinski upravljač koji može da sadrži jednaki broj mikroorganizama kao i WC daska. Razlog je taj što ga dodiruje svako, a osoblje hotela ga nikada ne očisti. Na drugom mjestu se nalazi telefon, odnosno njegova slušalica. 

Prije nego što upotrijebite neki od navedenih predmeta, temeljno ga prebrišite antibakterijskim maramicama. 

2. Najprljavije mjesto u sobi 

Hotelske sobe su presvučene tepisima ili itisonima koji na prvi pogled izgledaju vrlo čisto i održavano. Ali, spoljašnji izgled je zapravo samo kamuflaža jer hotelski itisoni skrivaju brojne opasnosti za vaše zdravlje. 

Naime, servis za čišćenje tepiha ovu površinu održava vrlo površno, što nikako nije dovoljno da ukloni svu prljavštinu unesenu cipelama i za zdravlje opasne mikroorganizme poput gljivica, bakterija i virusa. Zato u hotelima nikada nemojte hodati bosi. 

3. Opasnost koja vreba iz kreveta 

Čak i ako je posteljina čista, opasnost se može kriti ispod njene površine – u hotelskom dušeku. Prije nego što legnete ili izvadite stvari iz kofera i naslažete ih po krevetu, podignite pokrivač i izvršite brzi pregled dušeka. Ako primijetite neobična, sitna ‘zrnca’ koja se pomjeraju, riječ je o stjenicama. Iako možda zvuči paranoično, stjenice u hotelskim sobama nisu nikakva rijetkost. Ako posumnjate da se na vašem dušeku kriju stjenice, uklonite sve stvari iz sobe i odmah prijavite problem hotelskom osoblju.

Punkufer.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.