Kada se kruzer ne zaustavi na vrijeme(VIDEO)
Celebrity Infinity

Srušio dokove

Kada se kruzer ne zaustavi na vrijeme(VIDEO)

Veliki brodovi, poput prekookeanskih kruzera, teški su nekoliko desetina hiljada tona, a usporavanje i pristajanje u luku je poseban poduhvat.

To je na najbolji način ilustrovao džinovski "Celebrity Infinity" tokom pristajanja u luku Kečikan na Aljasci.

Grdosija dužine 300, širine više od 30 metara i težine 91.000 tona samo je očešala dokove, ali je to bilo sasvim dovoljno da ih kao šibice slomi i uništi dio barže.

Šteta na dokovima procijenjena je od dva do tri miliona dolara, a najvjerovatnije će isto toliko, ako ne i više, biti izdvojeno za popravku broda.

RTS/Gizmodo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.