Arogantni vozač „Mercedesa“ čistio put ispred kola hitne pomoći (VIDEO)
Foto: Screenshoot

Slovačka

Arogantni vozač „Mercedesa“ čistio put ispred kola hitne pomoći (VIDEO)

Savjesni vozači koji iza sebe čuju ili uoče vozilo hitne pomoći sa upaljenom rotacijom odmah oslobađaju put kako bi pomoć što brže mogla da stigne. To nije slučaj sa osobom za volanom „mercedesa“ iz video-snimka zabilježenog u Slovačkoj, gdje vozač juri ispred ambulantnih kola i „oslobađa“ im put.

Prema riječima autora video-snimka, vozač je prvo pratio hitnu da bi je potom pretekao, signalizirajući ostalim učesnicima saobraćaja. Vožnja je trajala otprilike 25 kilometara, a na poslednjem semaforu, vozila su se sklanjala kako bi ambulantna kola prošla, dok je „mercedes“ ostao „zaglavljen“.

Prilikom prolaska pored „mercedesa“, vozač hitne pomoći obavjestio je vozača da je snimio njegovu strahovito brzu vožnju tako da će snimak objaviti na internetu.

Prema komentarima nekih ljudi, riječ je o lokalnom policijskom službeniku koji je, vidjevši vozilo hitne pomoći, odlučio da mu pomogne da što prije stigne do bolnice.

U svakom slučaju, prilično bespotreban i krajnje opasan poduhvat za koji bi trebalo da odgovara pred zakonom.

RTS

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.