Ovo su idealne kombinacije boja, koje odgovaraju vašoj boji kose!
Ilustracija

Obratite pažnju

Ovo su idealne kombinacije boja, koje odgovaraju vašoj boji kose!

Koko Šanel je jednom rekla, da je najbolja boja na cijelom svijetu ona koja vam najbolje stoji. I priznajemo - to je istina, dobro odabrana boja je ona koja može kompletno transformisati naš izgled. Da biste to i postigli, potrebno je da u izbor uključite i vašu boju kose.

Naučite koje boje najbolje idu uz vašu boje kose, i više nikada nećete moći da promašite pravu kombinaciju.

1. Ako imate plavu boju kose

Suština kod žena sa plavom kosom je da izbjegavate pretjerivanje sa paletom boja. To ne znači da treba potpuno da izbjegavate jake boje, već samo da se potrudite da izaberete one prave. Glavni trik: koliko god možete, mijenjajte crnu za teget boju.

Birajte: Boju breskve, svijetlu bež, teget, maslac žutu, cigla crvenu, roze-narandžastu, tamno zelenu, indigo plavu, boju lavande, tirkiznu, kamel boju i plavo-ljubičastu.

2. Ako imate smeđu boju kose

Kada je riječ o brinetama, svijetle i zasićene boje su za njih idealne. Pazite se pastelnih nijansi i birajte svijetle boje sa posebnom pažnjom. Bijela i siva su odlična zamjena za bež.

Birajte: crvenu (nijansu zalazećeg sunca), sivu, magenta, kraljevsko plavu, nebo plavu, boju uglja, limun žutu, roze, bebi roze, šljiva-ljubičastu, bordo-braon, kesten braon.

3. Ako imate crvenu ili smeđu kosu sa crvenim odsjajem

Dame sa crvenom bojom kose ili crvenim odsjajem moraju biti pažljive sa bojom, zbog zasićenosti koju takva boja kose pruža, ali istovremeno imate mjesta za igranje sa bojama. Pažnju usmjerite ka vašoj predivnoj "grivi", bilo da se koristite kontrastom sa zelenom ili plavom ili sa monohromatskim pristupom - sa crvenom ili burgundi nijansom.

Birajte: narandžastu-braon, mahagoni, maslinasto zelenu, zelenu, zeleno-plavu, zlatnu, boju bundeve, čokoladnu braon, svijetlo-crvenu, paradajz-crvenu, bor zelenu, vanila bijelu.

4. Ako imate sivu ili bijelu boju kose

Kako vaša boja kose postaje sve ujednačenija, željećete da uradite jednu od ove dvije stvari: ili da nosite svjetlije boje kako biste naglasili lice, ili da naglasite prelijepe sive pramenove noseći boje poput metalik nijansi i sive.

Birajte: Bijelu, sivu, ponoćno plavu, karanfil roze, oniks, zeleno plavu, lila, mint zelenu, različak plavu, tamno sivu, boju grožđa i svijetlo žutu.

Zenskimagazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.