Šahovski open turnir
Ilustracija

Restoran "Palata-bistro"

Šahovski open turnir "Vitomir - Vito Nikolić" u nedjelju u Podgorici

U znak sjećanja na velikog crnogorskog pjesnika i šahovskog zaljubljenika Šahovski klub “Omladinac-Budućnost” i Restoran Palata – Bistro u Podgorici organizuju Prvi Šahovsko open turnir "Vitomir - Vito Nikolić", uz naklonost istoimene Fondacije na čijem je čelu Danica Nikolić.

Manifestaciju su podržali: Zavod za školstvo, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Lovćen životna osiguranja, Kompanija "13. Jul Plantaže", Nacionalni Biro osiguravača, Bamboos - wine&cola, PRiSMA - korporativne komunikacije.

Turnir se igra u nedelju 29.05.2016. od 11.h, u Restoranu "Palata-bistro" u Podgorici (sjeverna strana Stadiona FK Budućnost, kod kružnog toka), a tempo igre je 5 minuta po igraču, po Fide pravilima za brzopotezni šah i biće rejtingovan. Sudija turnira je Mladen Popović, FIDE arbitar.

Organizator je obezbijedio nagradni fond od 500 eura koji će biti raspoređen u 10 nagrada. Prva nagrada je 120 eura, druga 100, treća 80, četvrta 60, peta 40, šesta 30, sedma 25, osma 20, deveta 15 i deseta 10 eura. Upisnina je 5 eura za sve učesnike turnira. Pobjednik će dobiti i šampionski pehar, a prva tri takmičara će osvojiti i medalje. Nakon šahovskog takmičenja druženje se nastavlja u poetsko muzičkom sjećanju na velikog pjesnika Vitomira-Vita Nikolića.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.