Tojota gradi novu fabriku u Maleziji
Ilustracija

Vrijedna oko 438 miliona eura

Tojota gradi novu fabriku u Maleziji

Japanski proizvođač automobila Tojota saopštio je u srijedu da će izgraditi svoju drugu fabriku u Maleziji, kao dio ekspanzije zbog rastućih lokalnih potreba

Novo postrojenje, vrijedno oko 438 miliona eura (2 milijarde malezijskih ringgita), Tojota će graditi sa svojim lokalnim partnerom korporacijom UMW. Naglašeno je da će se fabrika graditi u centralnoj malezijskoj državi Selangor. Njen početni kapacitet biće proizvodnja oko 50.000 automobila godišnje. 

„Očekuje se da će postrojenje krenuti sa radom početkom 2019. godine i pomoći će da se Toyotin obim proizvodnje u Maleziji udvostruči na oko 100.000 automobila godišnje. Nova fabrika će se fokusirati na proizvodnju putničkih automobila, uključujući i energetski efikasna vozila, dok će se sadašnji pogon orijentisati na komercijalna vozila“, rekao je Akio Takeyama, zamjenik direktora UMW Tojota,prenosi Anadolija.

Prodaja vozila u Maleziji prošle godine je dostigla broj od 666.674, što ovu zemlju čini trećim po veličini tržištem u jugoistočnoj Aziji. Ispred su samo Tajland i Indonezija. 

Tojota je prošle godine u Maleziji prodala oko 90.000 automobila. Nekada je ovaj brend bio najprodavaniji strani automobil u Maleziji, ali ga je prošle godine prestigla Honda. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.