Britanski Telegraf: Budva drugi najbolje skriveni primorski grad
Budva

Na slikovit način opisane prirodne ljepote

Britanski Telegraf: Budva drugi najbolje skriveni primorski grad

U nizu pozitivnih članaka objavljenih o Crnoj Gori, našao se i onaj u britanskom Telegrafu. Autorka teksta Džejn Foster na slikovit način opisuje prirodne ljepote Budvanske rivijere, uz davanje smjernica svima onima koji se odluče da ovog ljeta odmaraju u Budvi.

Taj list pozicionirao je metropolu crnogorskog turizma, na drugo mjesto najbolje skrivenih primorskih gradova.

"Osnovan od strane Grka u četvrtom vijeku prije nove ere, i zatim ojačan zidinama tokom srednjeg vijeka, grad čini srce Budvanske rivijere, koja se proteže na 22 kilometra od Trstenog do Buljarice, koji su ispresijecani nizom prikrivenih uvala i oko 12 kilometara pješčanih i plaža od sitnog kamenja", kaže autorka članka Džejn Foster.

budva43396777alarge

Za mnoge, kako je navela, najljepši dio ove obale je Sveti Stefan, malo ostrvo šest milja od Budve koje je povezano sa kopnom pješčanim nasipom.

"Ostrvo je dom Aman Sveti Stefan hotela, koji ima ekskluzivno pravo za korišćenje nekoliko spektakularnih plaža na ostrvu – ali ima i javnih plaža takođe", navodi autorka. 

"Zapadno od Budve, plaža Jaz koji ima plavu zastavicu je zakrivljeni luk plaže sa finim kamenčićima i pijeskom, idealan za djecu, sa pedalinama, kajacima i vodenim motorima za iznajmljivanje. Naslonjen je na kamp selo, i na njoj se u toku ljeta održavaju koncerti na otvorenom kao i tradicionalni Sea Dance Festival", ističe Foster.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.