Kada medicina zakaže, Ruskinje se liječe sa OVIM
Ilustracija

Biljka za sve ženske boljke

Kada medicina zakaže, Ruskinje se liječe sa OVIM

Imala sam endometriozu i miome, ljekari su predlagali operaciju... Pila sam čaj od borovaje matke i prilikom kontrole doktori su ostali u šoku - miomi su nestali, endometrioze nije bilo, otkrila je jedna žena na forumu.

Borovaja matka (Orthilia secunda) je čudotvorna travka, kod nas poznata pod imenom brdska materica. 

Raste u zapadnom i istočnom Sibiru, Ukrajini, Belorusiji i u još nekim oblastima ovog dijela svijeta, a za koju Ruskinje vjeruju da liječi sve ženske boljke. Internet forumi su prepuni komentara u kojima žene tvrde da im je ova travka pomogla, čak i onda kad je zvanična medicina zakazala. 

"Borovaja matka je učinila čudo. Poslije pobačaja, suprug i ja smo sedam godina čekali bebu. Doktori nisu mogli da pomognu, a uzrok nije pronađen. Pila sam čaj od borovaje matke, i u 37. godini postala sam majka prelijepe djevojčice", tvrdi jedna žena na forumu. 

"Imala sam endometriozu i miome, ljekari su predlagali operaciju... Pila sam čaj od borovaje matke i prilikom kontrole doktori su ostali u šoku - miomi su nestali, endometrioze nije bilo", otkriva anonimna Ruskinja. 

To su samo neki od primjera u kojima Ruskinje na forumima svjedoče da im je ova travka pomogla, i u mnogim slučajevima bila spasonosna. Čak i mnogi ruski ljekari odaju počast ovoj biljci i rado je preporučuju pacijentkinjama. 

orthiliasecunda

Kako god bilo, borovaja matka se već vjekovima koristi u ruskoj narodnoj medicini i vjeruje se da liječi barem 40 bolesti. Ima protivupalno, antikancerogeno i antimikrobno dejstvo. Dobar je analgetik i diuretik. 

Koristi se za liječenje steriliteta, endometrioze, izraslina, policističnih jajnika, menstrualnih poremećaja ili bolnih menstrualnih ciklusa, fibroma, mioma, upale jajnika i ublažava sve druge upalne procese u urogenitalnom traktu, reguliše hormonalni disbalans… Posebno pomaže kod cistitisa, a djelotvorna je i za zarastenje rana, kao i za liječenje hemoroida. Osim toga, jača i imunitet. 

Od borovaje matke prave se čajevi i tinkture, a čest je sastojak i mnogih biljnih mješavina. Vrlo često se miješa sa još jednom ruskom travčicom - krasnajom šjotkom, koja je takođe vrlo djelotvorna kod ginekoloških tegoba. 

Ako se uzima pravilno, kontraindikacija, tvrde travari, gotovo da i nema, osim u slučajevima individualne preosjetljivosti. Ipak, čaj od borovaje matke trebalo bi piti umjereno, obazrivo i sa pauzama.

Sputnik

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.