Slobodanka Šćekić i Goran Radonjić prvaci Crne Gore u golfu
Škekić i Radonjić

Održan turnir povodom Dana nezavisnosti

Slobodanka Šćekić i Goran Radonjić prvaci Crne Gore u golfu

Međunarodni golf turnir “Memorijal knjaginje Milice” i prvi zvanični Montenegro Open održan je na VF golf terenu u Sarajevu tokom vikenda u organizaciji tivatskog golf kluba “Knjaginja Milica”, Golf saveza Crne Gore a uz podršku Golf Kluba Sarajevo. Turnir posvećen obilježavanju decenije nezavnosti Crne Gore kao generalni sponzor podržala je kompanija Luštica Development AD, koja u okviru kompleksa Luštica Bay gradi prvi profesionalni šampionski golf teren sa 18 rupa u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Golf Saveza prvi amaterski prvak Crne Gore je Goran Radonjić iz Bara, koji je odigrao 173 udarca u dva dana igre (85,88). Na drugo mjesto Nacionalnog prvenstva plasirao se Sead Franca sa 191 udarcom (97,94) dok je treće mjesto osvojio  Slavoljub Šćekić sa 195 udaraca (96,99). Prva amaterska prvakinja Crne Gore u golfu je Slobodanka Ščekić koja je odigrala 227 udaraca.

Prvi međunarodni amaterski prvak Crne Gore je Mahir Kadrić iz Sarajeva koji je odigrao 144 udarca (73,71). Drugo mjesto osvojio je Samir Smajić također iz Sarajeva sa 146 udaraca (70,76), dok je treće mjesto zauzeo Zoran Palameta iz Mostara sa 154 udarca. Zanimljivo je da se prvak odlučivao zadnjih par rupa.

Saturnira

Kod dama najbolja je bila odlična Snježana Crnoglavac sa 154 udarca (75,77) iz Zagreba. Drugo mjesto osvojila je Edina Sudžuka iz Sarajeva sa 195 udaraca, dok je treće mjesto osvojila Slobodanka Šćekić sa 227 udaraca.

Saturnira

Nagrade najboljima uručio je Risto Lučić predsjednik GK „Knjaginja Milica“ koji se zahvalio svim učesnicima ovog istorijskog turnira u golfu.

Predstavnici GK Sarajevo Adnan Zjajo i Nedim Čehajić uručilu su Goranu Radonjiću plaketu u znak zahvalnosti, što je i prva plaketa koju je dodijelio GK Sarajevo u toku postojanja.

Golf nadmetanje koje okupilo 44 takmičara iz regiona u obje konkurencije, usko je povezano sa Luštica Bay-om, jednim od najljepših turistkičkih zajednica u izgradnji na Mediteranu u čijoj prezentaciji su, nakon takmičenja, uživali ljubitelji golfa i gosti iz cijelog regiona.

"Ovom prilikom predstavljen je i golf teren u naselju Luštica Bay koji će će biti izgrađen na površini od 86 hektara a čiji dizajn potpisuje čuveni Geri Plejer (Gary Player). Teren će imati 18 rupa i spada u kategoriju terena za održavanje turnira u golfu. U sklopu golf terena, planirano je preko 19 hektara zelenila, kao i golf klub. Na lokaciji budućeg golf terena tokom ljetnje sezone postoji i vježbalište za golf.

Luštica Bay se gradi u zalivu Trašte, nadomak Tivta, na jednom od najljepših dijelova  crnogorske obale. Ovaj novi centar na Jadranu, privući će ljubitelje prirode, zdravog života i aktivnih sadržaja tokom cijele godine. Biće izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište sa restoranima i kafićima i drugi prateći objekti. Cjelokupan izgled naselja je u skladu sa tradicionalnom arhitekturom crnogorskog primorja", navode iz Golf Saveza Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.