Evo šta će se desiti ako 8 sati ne koristite ajfon
Ilustracija

Epl uvodi promjene

Evo šta će se desiti ako 8 sati ne koristite ajfon

Epl je upravo opasno unaprijedio bezbjednost na ajfonu i ajpedu.

Eplov čitač otisaka prstiju za mnoge predstavlja najlakši način da otključaju svoj telefon. Prostim dodirom prsta u djeliću sekunde možete pristupiti uređaju što je znatno zgodnije od staromodnih šifri.

Međutim, možda ste primijetili da se nešto promijenilo kada ste pokušali da pristupite telefonu nakon prospavane noći.

Čini se da je Epl malo modifikovao pravila koja se tiču senzora za čitanje otisaka prstiju i sada ćete morati da znatno češće ukucavate i vašu šifru.

Za razliku od prethodnih iOS verzija, sada ćete morati da unosite i šifru ukoliko 8 sati niste koristili čitač otisaka prstiju da otključate telefon.

To znači da ćete najvjerovatnije svakog jutra morati da unesete šifru prije nego što možete da pristupite telefonu.

Pored ovog pravila o osam časova, Epl je naveo još nekoliko razloga zbog kojih ćete morati da ponovo unosite šifru, a ne da koristite otisak prsta:

- Uređaj je upravo upaljen ili restartovan
- Uređaj nije bio otključan duže od 48 sati
- Šifra nije koršćena više od 6 dana da se otključa uređaj
- Uređaj je dobio komandu za zaključavanje bežičnim putem
- Nakon pet neuspjelih pokušaja da se otključa telefon uz pomoć otiska prsta

24sata.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.