Potpredsjednik Majkrosofta:  Nemoguće spriječiti teroriste da koriste internet
Ilustracija

Potpredsjednik Majkrosofta: Nemoguće spriječiti teroriste da koriste internet

Potpredsjednik Microsofta Stiven Kraun izjavio je juče pred Savjetom bezbjednosti UN da "nema srebrnog metka ili glogovog koca koji bi spriječio teoriste da koriste Internet".

Kraun koji je i zamjenik pravnog savjetnika Microsofta kaže da kompjuterske kompanije, države i nevladine organizacije moraju da rade zajedno kako bi riješile problem korišćenja interneta od strane terorista. 

"Za internet industriju, problem terorizma je ogroman. Znamo da ima više desetina hiljada naloga na internetu koji odbijaju da "umru". Kako se jedan ugasi tako se drugi otvara umjesto njega", rekao je on pred najvišim tijelom svjetske organizacije. 

On je rekao da je potrebno raditi i na promociji antiterorističkih sadržaja uz poštovanje privatnosti i slobode govora. 

Ovo je prvi put da je jedan predstavnik kompjuterske kompanije govorio pred Savjetom bezbjednosti UN.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.