Bočni izdržaj: 4 načina da ovu vježbu učinite efektnijom (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Bočni izdržaj: 4 načina da ovu vježbu učinite efektnijom (VIDEO)

Predstavljamo vam 4 varijacije ove vježbe, koje će je učiniti zabavnijom i djelotvornijom!

Bočni izdržaj je jedna od najboljih vježbi za snagu jezgra tijela. Međutim, iako znate da može dosta da učini za vaše tijelo, to ne mijenja činjenicu da vam je nekada isuviše dosadno da je radite.

Radeći ove pokrete aktiviraćete brojne abdominalne mišiće, ali će i vaša tolerancija na bol biti pod velikim ispitom.

Upravo je zato fitnes direktor Men's Health-a Bi Džej Gadur osmislio četiri pokreta koji će bočni izdržaj učiniti možda težom, ali svakako manje dosadnom vježbom.

Ove modifikovane varijacije bočnog izdržaja uticaće na mišiće jezgra, kao i na stabilnost kičmenog stuba što će spriječiti mogući bol u leđima.

Pored samog intenziteta vježbe, određene koristi će imati i vaši kukovi, ramena i gluteus.

Izaberite jednu od ovih varijacija i radite u 3 do 5 serija sa pauzom od 60 do 120 sekundi. Te varijacije podrazumijevaju bočne izdržaje sa rotacijom spoljne ruke ka podlozi i podizanje i spuštanje kuka, zatim varijacija sa podizanjem spoljne noge i povlačenjem koljena noge ka grudima.

Video pogledajte OVDJE.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.