Portland bolji od Golden Stejta
Foto:Getty images

NBA

Portland bolji od Golden Stejta

Košarkaši Portlanda savladali su na svom terenu Golden Stejt sa 120:108, i tako stigli do prve pobjede u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije (2:1).

Portland je do pobjede predvodio Demijen Lilard sa 40 poena i 10 asistencija, Al-Faruk Aminu je imao dabl-dabl sa 23 poena i 10 skokova, dok je Si-DŽej Mekalum meč završio sa 22.

Kod Voriorsa, koji su ponovo igrali bez pomoći Stefona Karija, najefikasniji je bio Drejmond Grin sa 37 poena, dva manje imao je Klej Tompson, dok je još samo Leandro Barbosa imao dvocifren broj poena (10).

Toronto je kao gost savladao Majami sa 95:91,i tako poveo u polufinalnoj seriji Istočne konferencije (2:1).

Meč su obilježile povrede startnih centara dva tima, pošto je Hasan Vajtsajd povrijedio koljeno u drugoj četvrtini, dok je Jonas Valančijunas iz Toronta, uganuo zglob u trećoj dionici.

Toronto je od starta preuzeo inicijativu i čuvao vođstvo, ali je Dvejn Vejd serijom poena u trećoj četvrtini, donio izjednačenje, a potom i prednost Majamiju.

Ipak, Reptorsi u finišu četvrte četvrtine, preko Kajla Laurija stiže do prednosti. Majami je na 20 sekundi do kraja, pri rezultatu 91:88, imao šut za izjednačenje, ali je otvorenu trojku promašio DŽo DŽonson i Toronto je mirno priveo utakmicu kraju.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Lauri sa 33 poena, Demar Derouzen je ubacio 19, dok je Valančijunas do povrede igrao odlično i upisao je 16 poena uz 12 skokova.

Kod Majamija, Dvejn Vejd je ubacio 38, Goran Dragić je dodao 12, a DŽO DŽonson 10 poena.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.