U Kini pronađen najduži insekt na svijetu
Ilustracija

Dug 62,4 centimetra

U Kini pronađen najduži insekt na svijetu

U Kini je pronađen najduži insekt na svijetu.

Kako javlja kineski list China Daily, insekt je pronađen 2014. godine tokom istraživanja na jugu zemlje u regiji Guangksi.

Istraživač Zao Li je kazao kako je insekt dug 62,4 centimetra i da je pronađen na brdovitom području na visini od 1.200 metara, prenosi Anadolija.

Kineske vlasti su saopštile kako je insekt nazvan “Phryganistria chinensis Zhao” duži od insekta pronađenog u Maleziji 2008. godine, koji je dug 56,7 centimetara i izložen u muzeju u Londonu. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.