Pobijedite perut uz pomoć ova četiri recepta
Foto: Shutterstock

Prirodni lijekovi

Pobijedite perut uz pomoć ova četiri recepta

Perut je problem s kojim se susreće mnogo ljudi. Međutim, postoje lijekovi koji sprečavaju pojavu peruti i koji mogu da riješe ovaj problem.

Predstavljamo vam prirodne lijekove protiv peruti koji su jednostavni i efikasni, a pritom su dosta jeftiniji od šampona. Osim što su mnogo jeftiniji i zdraviji, ovi domaći preparati će vam hidrirati i učiniti kosu mekšom i ljepšom.

Sok od limuna

Sok od limuna je jedan od najboljih prirodnih lijekova za perut. Prosto iscijedite jedan limun i pomiješajte sa vodom, a zatim izmasirajte skalp glave limunovom korom prije nego što ga isperete rastvorom limunovog soka.

Jabukovo sirće

Pomiješajte 60 ml jabukovog sirćeta sa 60 ml vode i prespite u sprej bocu. Poprskajte svoju kosu, a naročito korijen i pazite da se ne poprskate u oči. Zatim omotajte kosu peškirom i operite je normalno nakon sat vremena.

Soda bikarbona

Utrljajte malo sode bikarbone u mokru kosu. Radite to oko sedam dana umjesto pranja kose šamponom i vaša kosa će početi da proizvodi svoje prirodno ulje. Ukoliko vam kosa postane previše suha, smanjite količinu sode bikarbone.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je odlično za mnoge stvari i odličan je alat za hidrataciju i čišćenje. Ugrijte malo maslinovog ulja u mikrovalnoj pećnici i nanesite kružnim utrljavanjem u korijen kose. Nakon sat vremena, isperite šamponom.

Nezavisne

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.