Otkrijte koja ste građa a mi ćemo vam reći kako da se oblačite
Ilustracija

Građa diktira stil!

Otkrijte koja ste građa a mi ćemo vam reći kako da se oblačite

Za lijep, skladan i zavodljiv izgled najbitnije je da garderobu prilagodite svojoj građi i uravnotežite proporcije. Istaknite ono što volite na sebi a prikrijte dio kojim niste zadovoljni

A građa
Ako imate uska ramena, široka bedra, definisan struk, noge mišićave i jake. Vi ste kruškolika ili A građa

Vaš adut je dekolte

Naglasite gornji dio tijela
Vama pristaju tamniji donji dijelovi u kombinaciji sa svjetlijim majicama, bluzama ili košuljama. Print, naglašeni rukavi i čamac izrez skrenuće pažnju na gornji dio tijela. Naglasite struk, kaišem ili krojem gornjeg dijela.
Nosite suknje A kroja dužine tik ispod koljena, haljine s preklopom ili donjim dijelom koji se širi
Obuća
Nosite obuću boje kože, noge će vam djelovati duže pa samim tim i uže
Nakit
Akcenat treba da bude na gornjim dijelovima. Kratke upadljive ogrlice ili ešarpe idealne su za vas.

O građa
Ako imate ramena šira u odnosu na kukove, grudi srednje ili bujne, ravan struk, obično i veliki stomak, tanke noge i uske kukove vi ste jabukolika ili O građa.

Neka noge budu u prvom planu

Izdužite trup

Nosite bluze u tamnoj boji dužine nešto ispod srednje linije tijela da biste izdužili trup. S obzirom na to da imate tanke noge i uske kukove dobro vam stoje različiti tipovi pantalona a najbolje nisko sječene ili modeli bez pojasa.
Idealno vam pristaju modeli koji stvaraju iluziju oblina u donjem dijelu, pa zato birajte suknje uske ili peplum suknje a možete da probate i one A kroja.
Obuća
Salonke u jakoj boji sa visokom štiklom skrenuće pažnju sa gornjeg dijela tijela

Nakit
Za vaš tip građe izbor nakita je bitan. Odlično vam pristaju minđuše, narukvice i tanki dugački lančići

H građa
Ako imate neupadljiv ravan struk, male grudi i slična širina kukova i ramena, vi ste dječačka ili H građa

Manekenke su najčešće ove građe. Lakše je krirati obline nego ih prikrivati

Kreirajte obline garderobom
Primijenite princip usko plus voluminozno. Uske pantalone ističu vitke noge a haljine sječene u struku sa širokom suknjom daje iluziju oblina. Modeli sa karnerima su dobitna kombinacija za vas, bez obzira da li se radi o bluzama ili haljinama. Nosite raskošne bluze i majice s asimetričnim ili dubljim izrezom. Naglašenu vertikalnu liniju možete da razbijete i kombinacijom glomazne majice i uskih pantalone.

Obuća
Cipele sa ortopedskom petom pristaju većini žena, a dodaće malo volumena vašim vitkim nogama

X građa
Kukovi i ramena iste širine, tanak i jasno definisan struk.
Dobar kroj učiniće da izgledate ženstveno 

Naglasite siluetu

Garderobom naglasite obline i istaknite struk. Za vas su modeli od mekih materijala koji lijepo padaju. Nosite haljine definisanog struka, dužine do koljena da biste istakli noge. Ravno krojene haljine i tunike izbjegavajte zato što skrivaju tijelo. Ako imate bujne grudi, nosite V-izrez ili ovalni izrez. Kaiš na struku je vaš modni saveznik, najbolje ističe struk i figuru.

Obuća
Modeli sa otvorenim pristima prikladni su vašu ženstvenu građu

Ženablic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.