Ova vježba za ravan stomak zamjenjuje 1.000 trbušnjaka
Foto: Profimedia

Ova vježba za ravan stomak zamjenjuje 1.000 trbušnjaka

Svi bi željeli ravan stomak, a niko ne voli da radi trbušnjake. Srećom, stručnjaci za fitnes pronašli su rješenje u vidu statične vježbe koja, kako tvrde, zamjenjuje čak 1.000 trbušnjaka.

Riječ je o izdržaju u kojem vam je tijelo ravno poput daske, a sva težina se prenosi na dlanove i nožne prste.

Pri izvođenju ove vježbe tijelo se ne smije da se pomakne ni milimetar. Izdražaj je put do ravnog i čvrstog stomaka, ali i do bezbolnih leđa jer jaki trbušni mišići pružaju potporu kičmi.

Kod izdržaja, leđa moraju da vam budu prava i zategnuta. Stegnite i stomak, oslonite se na laktove ili šake (teža varijanta) i poduprite se prstima na nogama.

dcf731d05b1c36a1f1ac1ac90b6bb91cc8dbd3f5

Trudite se da u kontinuitetu u ovom položaju ostanete najmanje 60 sekundi!

Ukoliko ovu vježbu radite nekoliko puta nedjeljno, do deset minuta postići ćete bolje rezultate nego da ste uradili 1.000 trbušnjaka.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.