Za neodoljivi pogled: Novi način šminkanja koji će vas oduševiti
Foto: Thinkstock

Make up trikovi

Za neodoljivi pogled: Novi način šminkanja koji će vas oduševiti

Pogledajte mnogo lakši i bolji način da našminkate oči kojima niko neće odoljeti!

Zaboravite na smooky eyes efekat i precizno stavljen ajnajner, ove godine u modi je jednostavnost i prirodan izgledIz tog razloga, profesionalni šminkeri su smislili i novi metod šminkanja. 

Prije nego vas uputimo o čemu je riječ, sjetite se kako vi nanosite sjenku za oči. Većina djevojaka zatvori oko, zatim zategne kapak, te započne šminkanje. Zvanično objavljujemo da je ta tehnika prošlost! 

Sljedeći jednostavan metod učiniće da vam oči izgledaju veće i definisanije nego ikada... 

Šta vam je potrebno:

  • svijetlo-braon sjenka za oči
  • deblja četkica za šminkanje



Kako se našminkati: 

Ovaj metod preporučuje da nanosite sjenku otvorenih očiju. Na početak kapka, koristeći vrh četkice, stavite boju pazeći da izjednačite sa ivicama oka, tako da boja postepeno slabi u predjelu obrva. 

Zašto je ova metoda djelotvorna: 

To što su vam oči otvorene tokom šminkanja, pomaže vam da vidite gdje tačno nanosite šminku i da li pretjerujete u količini, što je vrlo bitno, pogotovu ukoliko se radi o dnevnom mejkapu. 

Zenskikutak.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.