Najbolje vježbe za gornji dio tijela (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Za savršenu V formu

Najbolje vježbe za gornji dio tijela (VIDEO)

Predstavljamo vam tri vježbe koje će vam omogućiti savršenu V formu.

Ovaj specifični trening program je osmišljen kako bi napao gornji dio tijela i što bolje oblikovao mišiće pružajući vam prepoznatljiv V oblik tijela.

Ovo su tri ključne vježbe uz koje ćete steći široka ramena i uzak struk:

ZGIBOVI SA ŠIROKIM HVATOM

Ova vježba direktno pogađa i ramena i leđa. Postarajte se da u što širem hvatu držite šipku i radite zgibove. Ovo je najteža verzija zgibova, pa je i samo nekoliko ponavljanja sa početak dovoljno. Izbjegavajte lat mašine i umjesto toga ukoliko treba nađite partnera ili nabavite traku sa otporom ukoliko vam treba dodatna potpora.

VESLANJE ŠIPKOM U PRETKLONU

Uhvatite šipku na podu sa hvatom u širini ramena i povlačite ga lagano do svojih grudi. Kada privučete šipku do grudi postarajte se da kontrahujete mišiće leđa i da se vaše lopatice uvuku jedna ka drugoj.

VUČENJE NA MAŠINA S KABLOVIMA ISPRAVLJENIM RUKAMA

Da bi se ova vježba pravilno izvodila potrebno je zadržati snagu jezgra. Prije svega, ispruženim rukama uhvatite nastavak na sajli tako da vam palčevi budu okrenuti ka gore. Zadržite torzo u pravoj liniji i povlačite sajlu i opterećenje ka dolje. Kada sajlu podižete ka gore, to radite u sporijem tempu da biste maksimalno povećali otpor. Zbog samog položaja i stabilnosti, veliki pritisak će osjećati i trbušnjaci, pa ćete pored treninga gornjeg dijela tijela ojačati i mišiće trbušnog zida.

Menshealth

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.