Ovako izgleda najveći tobogan na svijetu (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

London

Ovako izgleda najveći tobogan na svijetu (VIDEO)

Počela je prodaja ulaznica za spuštanje najvećim toboganom na svijetu koji je izgrađen u Londonu.

"ArcelorMittal Orbit Tower" je visok 115 metara i zvanično će biti otvoren 24. juna ove godine. Dizajnirao ga je Karsten Holer koji je proteklih godina radio na brojnim sličnim projektima. 

"Nikada do sada nisam dizajnirao tobogan koji je praktično zakačen na već postojeći objekat", izjavio je Holer, prenosi CNN. 

Ovaj tobogan je sastavljen od 30 sekcija, a imaće ukupno 12 velikih krivina. Za spuštanje sa vrha do dna tobogana potrebno je 40 sekundi. 

Cijena jedne karte je 22 dolara.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.