Evo u kojem gradu živi najviše milijardera na svijetu
London

Evo u kojem gradu živi najviše milijardera na svijetu

U ovom gradu živi čak 80 milijardera!

London je grad u kojem živi 80 milijardera, najviše na svijetu. U Velikoj Britaniji ih je ukupno 117 što čini 59 posto cjelokupne liste bogataša u Kraljevstvu. Na drugom mjestu je Njujork u kojem živi 56, a Parizu 21 milijarder.

U San Francisku ih je 57, Hong Kongu 49, Moskvi 38, Los Anđelesu 35 te u Pekingu 33.

Listu milijardera u Londonu predvode braća Dejvid i Simon Reuben (s 13,1 milijardom funti). Britanska kraljica Elizabeta II s bogatstvom procijenjenim na 340 miliona funti, nalazi se na 319. mjestu među 1000 najbogatijih.

Podaci objavljeni za Veliku Britaniju pokazuju da je ukupno bogatstvo poraslo na 456 milijardi eura dok 2009. godine nije prelazilo 100 milijardi funti. Mark Šinberg je nova faca u svijetu bogataša u Londonu, a bogatstvo je stvorio online kockanjem.

Tedi Sagi gaming i softver preduzetnik takođe se nalazi na ovoj listi. Najbogatiji među muzičarima je Pol Mekartni, koji sa suprugom Nenski Ševel ima bogatstvo od 760 miliona funti. Daleko iza njega su Elton Džon s 280 te Mik Džger sa 235 miliona funti. Najbogatija pjevačica u Velikoj Britaniji je Adele, koja sada posjeduje 85 miliona funti.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.