Talentovani Dino Radončić odlučio da igra za Crnu Goru
Dino Radončić

Krilni igrač Real Madrida

Talentovani Dino Radončić odlučio da igra za Crnu Goru

Jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, 16-godišnji krilni igrač Real Madrida Dino Radončić (202 cm), odlučio je da igra za Crnu Goru.

Radončić se pored ponuda Srbije, Španije i Njemačke, opredijelio za Crnu Goru, prenosi Rtcg.

Dino je rođen u Njemačkoj u vrijeme kada je njegov otac,bivši crnogorski rukometaš, Damir Radončić igrao rukomet u Bundesligi, od 2006. živio je u rodnom gradu svoje majke Zrenjaninu, gdje je odrastao i počeo da igra košarku.

Kada se vidjelo da ima talenta tata je spakovao kofere, doveo porodicu u Barselonu, iznajmio stan koji je sam plaćao a sina odveo u „Barsu“ i zamolio da ga probaju.

Mladić ih je brzo uvjerio u talenat, ali mu je ponuđen ugovor o stipendiranju na samo godinu dana.

Real Madrid je jedva dočekao poklon: pokupio je dečaka kad mu je istekao ugovor a madridska štampa naslađivala se kako je „kraljevski klub“ napakostio najvećem rivalu.

Kraljevski klub je dobio super-talentovanog igrača koji je isto godište sa Lukom Dončićem, mladim Slovencem koji se smatra najvećim talentom od pojave Dražena Petrovića.
Radončić je krilo, dobar šuter, odlično igra leđima ka košu, ima nezadrživ ulaz zbog čega ga često fauliraju. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.