U Australiji liječe rak ovim povrćem
Ilustracija

Prirodni tretman od 12 nedjelja

U Australiji liječe rak ovim povrćem

Fitohemikalija poznata pod imenom BEC5 je ekstrakt patlidžana, koji je otkrio doktor Bil E. Čam, nakon što je čuo za lijek narodne medicine australijskih poljoprivrednika.

Naime, oni su ga upoznali sa preparatom protiv raka, kojim su izliječili stoku. Farmeri su stoku izliječili nanošenjem toplog obloga napravljenog od sjemenki voćke poznate kao đavolja jabuka, latinskog imenaSolanum linnaeanum. Ova biljka je dio porodice Solanacea, koja uključuje povrće poput paradajza i patlidžana.

BEC5 se veže za receptore na površini ćelije raka. Nakon što ćelija "prevari" ekstrakt patlidžana, dolazi do njenog pucanja pa je tako ćelija raka uništena, a njen sadržaj reapsorbuje tijelo.

U liječenju preko 80.000 slučajeva raka kože, BEC5 je pokazao svoju učinkovitost. Naime, invazivni i neinvazivni nemelanomski karcinomi kože su vrste raka koje su liječene patlidžanom. Rak je u svakom pojedinačnom slučaju otišao u remisiju i nije se vratio. Stanovnici Australije, zahvaljujući ovoj fitohemikaliji, liječe rak kože na ovaj način već decenijama.

Naučnici ističu da BEC5 ubija ćelije raka, a ne šteti drugim zdravim ćelijama u ljudskom tijelu, pa se takođe može koristiti za liječenje keratoze, kao i pjega na koži uzrokovanih suncem ili starošću.

To je zato što je aktinska keratoza u dosta slučajeva zapravo uzrok raka kože. Naime, pretjerano izlaganje suncu uzrokuje crvene mrlje koje su sastavljene od abnormalnih ćelija koje mogu da mutiraju u maligne i to u osnovnim ili nižim slojevima kože.

Još jedan česti oblik raka kože su rožnate ćelije karcinoma, taj rak uzrokuje gotovo dvije hiljade smrti godišnje. Ovo tkivo je u obliku bradavica i ima nepravilne ivice, ali ga je moguće liječiti ekstraktom patlidžana.

Ova materija iz patlidžana je pokazala uspješnost u preko 78 odsto slučajeva i to kad se nanosi osam nedjelja, a korišćena je i u obliku kreme tokom 25 godina za potrebe kliničkih istraživanja u Australiji i Velikoj Britaniji.

Naučnici kažu da je ova krema imala stopostotni uspjeh u uklanjanju raka, od kojih se ni jedan nije vratio u narednih pet godina, ako se koristi 12 nedjelja.

Novi-svjetski-poredak.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.