Hjuston savladao Golden Stejt
Foto:Getty images

NBA

Hjuston savladao Golden Stejt

Košarkaši Hjustona savladali su na svom terenu Golden Stejt sa 97:96 i stigli do prve pobjede u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Hjuston je smanjio prednost Voriorsa (2:1), za šta je najzaslužniji bio DŽejms Harden jer je 2,7 sekundi prije kraja meča postigao pobjednosni koš.

"Rakete" su u jednom trenutku imale prednost od 17 poena, činilo se da će lako zabilježiti prvu pobjedu u seriji, ali se Golden Stejt vratio u utakmicu i 10 sekundi prije kraja čak poveo, pošto je prethodno Livingston ukrao loptu Arizi i poentirao u kontri.

Harden je meč završio sa 35 poena i devet asistencija, 14 je dodao Donatas Motijunas uz 13 skokova, dok je Dvajt Haurad po 13 poena i uhvaćenih lopti.

Kod Voriorsa, koji su na ovom meču igrali bez povrijeđenog Stefona Karija, najefikasniji je bio Mariz Spejts sa 22, Klej Tompson je dodao 17, a Livingston 16.

Oklahoma je stigla do brejka pošto je u gostima slavila protiv Dalasa (131:102), i povela u seriji sa 2:1.

Oklahomu je do ubjedljive pobjede predvodio Kevin Durent sa 34 poena, Rasel Vestbruk je dodao 26 poena uz 15 asistencija, a Enes Kanter 21.

Kod Dalasa najbolju partiju pružio je Vesli Metjuz sa 22, Felton je dodao 18, a Dirk Novicki 16 poena.

U seriji vodi i Toronto jer je ubjedljivo savladao na gostovanju Indijanu 101:85.

De Rouzen i Lauri ubacili su po 21 poen za pobjedu Reptorsa, dok je u timu Indijane najbolji bio Pol Džordž sa 25 koševa.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.