Šesnaestogodišnji Kolašinac najbolji igrač turnira MVP

Pred njim blistava budućnost

Šesnaestogodišnji Kolašinac najbolji igrač turnira MVP

MVP jednog od najboljih evropskih turnira za košarkaše uzrasta do 19 godina, ''Cholet Mondial Basketball-a'' za 2016. godinu, je momak koji u oktobru navršava 17 godina, mladi Kolašinac Marko Simonović!

Turnir u francuskom Šoleu je krajem marta održan 35. put, a da je riječ o izuzetno kvalitetnom takmičenju svjedoče imena vrhunskih košarkaša koji su u njemu učestvovali tokom dugogodišnje tradicije. Nabrojaćemo samo neka: Dino Rađa, Toni Kukoč, Zidrunas Ilgauskas, Antoan Rigodo, Nikolas Batum, Andrea Barnjani, Rudi Gober, Bogdan Bogdanović, Luiđi Datome, Nando De Kolo...

Ekipa popularnog Sikija, PMS Torino, osvojila je 35. izdanje ovog turnira, u konkurenciji Stele Azure, Kanarijasa, Minhena, Tulona, Praga, Nantera, Roana, Viljnusa, Bukurešta i Torelondesa, savladavši u italijanskom finalu Rimljane (Stelu Azuru) rezultatom 62:60!

Pobjednički koš je sa zvukom sirene postigao upravo Simonović, koji je sa 19 poena bio najefikasniji i najbolji igrač finala! 

Kakve talente ima Crna Gora svjedoči podatak da je najbolji u redovima drugog finaliste bio  Todor Radonjić, koji je meč završio sa 16 poena, 9 skokova i 5 ukradenih lopti!

Simonović nije bio samo MVP susreta za trofej, već i cijelog turnira, sa prosječnim indeksom 20, zasluživši, naravno, i mjesto u idealnoj petorci turnira na poziciji ''4''!

Ako, pored sjajnog učinka, u obzir uzmemo da je dvije godine mlađi od svojih protivnika, nesumnjivo je da je pred 210cm visokim Crnogorcem blistava budućnost!

Košarka.me

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.