Američki ljekar otkriva: Lijek za rak je u nama samima, evo kako da ga aktivirate (VIDEO)
Foto: Screenshot

Američki ljekar otkriva: Lijek za rak je u nama samima, evo kako da ga aktivirate (VIDEO)

Mnogi stručnjaci su potvrdili da je u pitanju obećavajuće oružje u borbi protiv opake bolesti.

Iako se već decenijama trude, naučnici još uvijek nisu uspjeli da pronađu sredstvo koje bi u potpunosti izliječilo rak. 

Borba protiv ove bolesti često se naziva i posljednjim korakom koji medicina mora da pređe, a stručnjaci vjeruju da su na samom kraju tog puta. 

Ipak, nasuprot tim velikim očekivanjima i pretencioznim istraživanjima, poznati doktor Stiven Rozenberg sa Nacionalnog instituta za rak u Merilendu smatra da je lijek protiv raka mnogo bliže nama. 

Šta više, nalazi se u nama samima! 

Naime, on smatra da se u borbi protiv raka, umjesto operacija, zračenja i hemioterapije, treba okrenuti imunoterapiji, koja može da podstakne naše tijelo da se bori protiv raka, prenosi sajt Bloomberg. 

Još prije 40 godina, Rozenberg je stvorio prvu djelotvornu tehniku imunoterapije. Sama imunoterapija otada je prešla put od opskurnog načina liječenja do temeljnog dijela nacionalne strategije borbe protiv raka u čije se istraživanje ulažu milijarde dolara. 

Sve to još uvijek ne znači da je pronađen lijek za rak, ali imunoterapija je postala obećavajuće oružje u borbi protiv te smrtonosne bolesti. 

Dr Rozenberg napominje da se imunoterapija zasad pokazala uspješnijom metodom u liječenju raka krvi nego kod drugih, čvrstih oblika tumora. 

"Sve dok ne omogućimo pravi i djelotvorni lijek oboljelima, preostaje nam još jako mnogo posla", iskren je Rozenberg.

Net.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.