3 najefektnije nove metode koje se uspješno bore protiv celulita
Ilustracija

Stručnjaci savjetuju

3 najefektnije nove metode koje se uspješno bore protiv celulita

Konačno smo pronašli 3 najbolja tretmana koji daju fantastične rezultate: vaša koža će biti glatka, a celulit odstranjen!

Celulit je problem koji pogađa veliki broj žena različitih starosnih doba i težine, a za njegov nastanak se smatra odgovornim genetska predizpocizicija, nedovoljna fizička aktivnost i neadekvatna ishrana. 

Upravo zbog toga na tržištu postoje brojna sredstva za smanjivanje vidljivosti "pomorandžine kore", ali gotovo da nijedan ne daje dugoročne rezultate... 

Zato smo riješili da se raspitamo o najnovijim metodama koje se uspješno bore protiv celulita i u stanju su da ga u potpunosti odstrane. 

Pogledajte o čemu je riječ.... 

Plastična hirurgija 

Julies Few, iz Chicaga. 

Za one koji žele brze i efikasne rezultate, preporučujem Cellfina, tretman koji preko noći daje vidljive efekte, a odobren je od strane američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). 

Pri zahvatu, radi se lokalna anestezija, a zatim se kroz ubod uz pomoć motorizovane igle koja se ponaša kao maleni brisač ispod kože, rješavamo celulita. Brisač djeluje tako što odstranjuje dijelove koji utiču na taloženje i stvaranje celulita, odnosno rupica koje podsjećaju na pomorandžinu koru. Jednom kada ih uklonite, koža automatski postaje nježnija i glađa. 

Obično, veoma lako ciljam široku oblast zahvaćenu celulitom. Za tretiranje butina i zadnjice potrebno je oko trideset minuta, sa samo tri ili četiri ulazne tačne na svakoj strani. U tom trenutku moguće je osjetiti blagu neprijatnost, i javlja se pojava modrica ali je zahvat toliko bezopasan da nakon njega možete da nastavite sa svim uobičajenima aktivnostima. U periodu nakon tretmana, vaše tijelo će pokušavati da obnovi slojeve, zamjenjujući ih sa novih kolagenim vlaknima. Upravo zbog toga ova metoda utiče na sprečavanje nastanka celulita u budućnosti. Za razliku od drugih tretmana protiv celulita koji se fokusiraju na odstranjivane masti, Celfina izazvia remodjelovanje anatomije i strukture kože. Rezulati traju najmanje dvije godine. 

Profesionalni spa program 

Anushka spa, West Palm Beach 

Najnovija tehnologija za smanjenje celulita koju trenutno koristimo je Venus Freeze, uređaj koji pruža više polarne radio frekvencije u kombinaciji sa impuslom magnetnog polja. Radio frekvencija izaziva termičku reakciju u koži koja stimuliše proizvodnju novog kolagena. Magnetna polja povećavaju cirkulaciju, a proizvedena toplota je u stanju da istopi neke od površinskih masnih ćelija koje se "guraju" ka površini kože tokom tretmana. 

Klijenti vole ovu metodu, jer se može praktikovati na bilo kojem dijelu tijela, za zatezanje kože i za smanjenje celulita. Naš petonedjeljni inzezivni Better Body Boot Camp se sastoji od deset tretmana za celulit, uključujući Venus Freeze, i kompletnog plana ishrane. Preporučujemo dolaženje dva puta nedjeljno, naizmjenično kombinovanje radio frekvencija i lasera, termo-džet toplotnu terapiju, morske trave i limfne masaže. Na kraju, koža če izgledati mnogo čvršće, što ćete i sami moći da osjetite na dodir. Kako biste održavali kožu zategnutom, najbolje je da tretmane ponavljate na svakih šest do osam nedjelja. 

Tehnika samopotamnjivanja 

James Read, London 

Uvijek kažem, ako ne možete da tonirate kožu, onda je potamnite. 

Samopotamnjivanje dodaje koži dubinu, pomažući svjetlu da se reflektuje van mišića, a to daje fantastične efekte: koža izgleda tonirano i smanjena je pojava celulita. 

Izaberite univerzalnu nijansu samopotamnjivanja (lampe) koja će odgovarati vašoj prirodnoj boji tena. Preporučujem tehniku od dva sloja. Zamislite prvi sloj kao hidratantnu kremu u boji koja će koži pružiti neophodne materije, dok druga više djeluje kao teža baza koja sakriva celulit i strije. Primjer za to je moj Bronzing Mousse sa sastojcima za hidrataciju i učvrćavanje, kao što je koenzim Q10. (kada je koža suva, celulit je izraženiji!) 

Tokom noći, nanesite losion uz pomoć rukavica, i nježnim pokretima ruku utrljajte ga u kožu. Sljedećeg jutra, upotrijebite Instant Bronzing Mist, na dijelovima koje želite prirodno da naglasite- poput prednjeg dijela nogu i butina. Sačekajte da prođe tri sata, a zatim sperite losion. Efekti konturisanja stvaraju iluziju tanjeg tijela, koja će trajati danima.

Elle.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.