Voditelja pogodio geler dok je vodio emisiju (VIDEO)

Pretrpio teške povrede

Voditelja pogodio geler dok je vodio emisiju (VIDEO)

Reporter Ebrahim al-Khateb je pretrpio teške povrede tokom snimanja priloga o vazdušnim napadima u sirijskom gradu Alepu, kada ga je geler pogodio u lice.

Al-Khateb radi za televizijsku stanicu “Orient News”, koja daje podršku opoziciji sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, a kada je nastradao bio je usred priloga na terenu u Handaratu, na području sjevernog Alepa.

Gledao je direktno u kameru, pričao, stao i zatim se čula snažna eksplozija. Kamera u tom trenutku pada na tlo, a kada ju je snimatelj opet podigao, zumirao je krvlju obliveno lice reportera kojeg su odmah prevezli u bolnicu.

Na usporenom snimku se može videti kako geler leti prema licu nesrećnog voditelja i pogađa ga ispod oka.

Iz “Orient Newsa”, čije je sjedište u Dubaiju, potvrdili su da je njihov reporter u stabilnom stanju nakon boravka u bolnici.

Ipak, pojavile su se i određene sumnje u autentičnost snimka, koju nije bilo moguće potvrditi.

Video je uznemirujućeg sadržaja:

Telegraf.rs/Jutarrnji.hr

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.