6 najpopularnijih modela patika na svijetu
Ilustracija

Njih smo nosili i prije opšte fashion histerije za patikama

6 najpopularnijih modela patika na svijetu

Svako ko je neko u svijetu mode u poslednje dvije sezone, uskočio je na profitabilnu vožnju zvanu "sportski chic" i prošetao svoj model patika.

 Ovdje je, međutim, spisak 6 najpopularnijih modela koje smo nosili i prije opšte fashion histerije za patikama...

Kada je i veliki, slavni Chanel, simbol elegancije i luksuza, poklekao pred njima, bilo je evidentno da će patike dominirati duže od jedne sezone kao ključni model obuće. Od tada, cio svijet je ponijela ideja o udobnoj obući koja se može kombinovati sa pret-a-porter kombinacijama, što je prije nekoliko sezona bio nezamisliv trend, barem kada govorimo o mainstream krugovima u kojima se kreću modni urednici, stilisti i poznate osobe koja su hodajuća reklama, piše Elle.rs.

U poslednje tri godine smo vidjeli sve - od patika sa skrivenom potpeticom sa potpisom Isabel Marant koje su izazvale opštu pomamu, pa sve do Dior Fusion modela koji su optočeni ukrasnim cvetnim aplikacijama od kristala. 

Međutim, neki modeli su bili i ostali najpopularniji i prije opšte histerije za ovom udobnom obućom. Na primjer, starke! Conversove strake su definitivno vječan model patika koji se mahom nosi tokom proljećne sezone. Iako se poslednji niz godina plasiraju i u atraktivnom printu, još uvijek su najpopularnije klasične bijele sa prepoznatljivom zvezdom na logotipu.

Pored starki, među 6 najpopularnijih svakako svoje mjesto odavno je obezbijedio kul model Vans patika, kao i Adidasov model Stan Smith koji doživljava pravu renesansu u poslednje vrijeme i kog obožavaju da nose poznate dame poput Kate Moss koja je čak dizajnirala jedan poseban model ukrašen svojim likom.

Patike Golden Goose trenutno su najveći hit u svijetu, a prepoznatljive su po velikoj zvijezdi, retro dizajnu i second hand izgledu - kod većine modela đon je prljavo bijele boje pa izgleda kao da su patike već iznošene.

Pogledajte kojih 6 modela patika smatramo vječnim:

Starke

Golden Goose

Vans

Air Max

New Balance 

Adidas Stan Smith

Izvor: buro247.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.