Lijepa koža u samo dva dana
Ilustracija

Evo i kako

Lijepa koža u samo dva dana

Mnoge žene uprkos tretmanima na koje odlaze i dalje imaju problema s aknama, podočnjacima i crvenilom. Za ljepotu treba vremena, strpljenja i ljubavi. Ona podrazumijeva više toga, a između ostalog i zdravu prehranu koja obiluje vitaminima, mineralima i vlaknima.

Vitamini koji se nalaze u namirnicama koje jedete utiču na vaše zdravlje, a time i na ljepšu te mekšu kožu. Poznato je kako problemi s aknama dolaze najviše zbog nezdrave hrane koja obiluje masnoćom i jednostavnim ugljikohidratima.

Zahvaljujući znanju raznih stručnjaka postalo je jasno kako za lijepo lice bez neugodnih podstanara ne morate odlaziti na skupe tretmane i trošiti puno novaca. Morate se samo okrenuti prirodnim metodama uz koje ćete uštedjeti novac, vrijeme i živce.

Hladna voda je pravi početak. Nastojte svaki dan umiti lice hladnom vodom. Dovoljno je da to učinite tri puta na dan, jer umivanje hladnom vodom dovodi do uklanjanja nečistoće i mrtvih ćelija kože.

Prije odlaska na spavanje svakako isperite lice blažim kozmetičkim proizvodom, a ne zaboravite napraviti piling.

Jeste li znali da sapuni mogu samo pogoršati stanje ako imate problema s aknama? Radije umjesto sapuna umijte lice antibakterijskim proizvodom za čišćenje, koji će ukloniti sve nečistoće i ujedno otvoriti pore.

Uvijek operite ruke prije nego krenete dodirivati lice. Na rukama se nalazi puno bakterija, što i nije čudno ako ste u međuvremenu napravili puno toga i rukama se primali za puno predmeta. Prije nego se krenete umivati operite ruke.

Svojim svakodnevnim ritualima dodajte i topli peškir Uzmite peškir kojim se inače umivate, uronite ga u toplu vodu i ocijedite. Stavite ga na lice i držite 2 minute. Radi se o jednostavnom načinu kako brzo postići blistavost kože.

Ako imate problema s aknama, nastojte svakih sedam dana na lice utrljati komadić limuna. To je u potpunosti prirodan tretman koji ne treba raditi prečesto, jer možete isušiti kožu. Svaki put nakon što ste stavili limun, na lice nanesite hidratantnu kremu.

Zanosna.com
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.