Ukoliko vas OVO zaboli, odmah se javite ljekaru
Foto: Thinkstock

Sa ovim se nemojte šaliti

Ukoliko vas OVO zaboli, odmah se javite ljekaru

Većina nas često trpi nekakve bolove misleći da to nije nešto "strašno", bilo da se radi o ruci, nozi ili leđima. Međutim, ukoliko osjetite ove specifične bolove, odmah se javite ljekaru.

Na primjer, uzroci bola u stomaku i leđima mogu biti različiti, a nerijetko je uzrok nešto što ne smijemo da ignorišemo. Ukoliko primijetite takve smetnje pod hitno se obratite ljekaru, jer je važno utvrditi stvarne uzroke. 

Evo nekoliko savjeta: 

Simptom: Oštar bol u donjoj desnoj strani stomaka 

Uzrok: upala slijepog crijeva 

Manifestuje se kada je ulaz u slijepo crijevo blokiran pa dovodi do infekcije. Neliječenje može uzrokovati pucanje crijeva ili apsces. Ako osjećate mučninu, groznicu ili povraćanje odmah se konsultujte s ljekarom. 

Simptomi: Osjećate jak bol u leđima 

Uzrok: upala bubrega 

Osjećaju snažnog žarenja pri mokrenju uzrok je vjerovatno bubrežna infekcija. Bakterije se iz bešike penju u gornji dio mokraćnog trakta. Kod oboljelih se javlja groznica, mučnina i povraćanje. Liječenje zahtijeva korišćenje antibiotika. 

Simptomi: Jak bol u stomaku praćen nadutošću 

Uzrok: sindrom iritabilnog crijeva 

Ova bolest pogađa jednu od deset osoba, a nagađa se stres podstiče ovaj sindrom. Liječi se u zavisnosti od stepena bolesti, a najčešće laksativima ili drugim lijekovima koji smanjuju grčenje mišića. Dijagnoza ove bolesti je doživotna i zahtijeva dugotrajan i kvalitetan način liječenja. 

S obzirom da pomenuti uzroci nisu strogo određeni, mi vam savjetujemo da se odmah javite ljekaru ukoliko primijetite neke od simptoma.

Srbijadanas.com

 
 
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.