Zlato za džudistu Danila Pantića, bronza Jovani Peković
Foto: Onogost. me, Danilo Pantić

Juniorski Kupu Evrope u Dubrovniku.

Zlato za džudistu Danila Pantića, bronza Jovani Peković

Crnogorski džudista Danilo Pantić osvojio je zlatnu, a Jovana Peković bronzanu medalju na juniorskom Kupu Evrope u Dubrovniku.

Aktuelni juniorski prvak Evrope je u finalu, na 22 sekunde prije kraja, prekidom dobio Norvežanina Henrika Rejtana.

Peković je bronzanu medalju osvojila u kategoriji do 70 kilograma. Ona je u meču za bronzu bila bolja od Poljakinje Barbare Bijalaš, koju je savladala iponom. 

Ove medalje prava su uvertira za nastavak takmičenja i skupljanje bodova za Evropsko prvenstvo do 23 godine koje će se održati u novembru. 

Od ostalih crnogorskih takmičara u drugom kolu eliminisani su Nebojša Gardašević, Edvin Kalač i Predrag Stanjević (do 81), Lazar Ćupić i Slobodan Vukić (do 100), prenosi CdM, pozivajući se na MINU.

U repesažu, u drugom kolu zaustavljeni su Jovan Peković (preko 100) i Jovana Nikić (preko 78), dok su na startu takmičenja eliminisani su Anđela Džaković (do 70) i Marko Bubanja (do 90).

Kao petoplasirani jučerašnji prvi takmičarski dan završili su Marko Gušić i Vuk Nikčević (do 60) i Tanja Božović (do 57).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.