Rodio se bez jedne ruke, ali ima tijelo za 10-ku! (VIDEO)
Ilustracija

Ako vam zatreba motivacija za vježbanje pogledajte njegov trening

Rodio se bez jedne ruke, ali ima tijelo za 10-ku! (VIDEO)

Mak Okun ima 24 godine i bodibilder je iz Arizone. Ono što ga čini posebnim je to što je rođen bez jedne ruke.

Mak je veliki ljubitelj vježbanja. Rodio se bez lijeve podlaktice, a tegove podiže uz pomoć posebne proteze za ruku. Izrađena je od karbonskih vlakana, pa je dovoljno čvrsta da njom diže velike težine, a napravljena je da njeni pregibi funkcionišu poput ljudskih zglobova. 

“Rodio sam se bez ruke, ali baš me briga. Tako se potrefilo i to me neće spriječiti“, kazao je za britanski “Metro“. 

“Moja proteza možda da izdrži sve što može i prava ruka. Trenirao sam prije nego što sam je imao, pa mi je desna strana tijela bila jača, a to su trpjela moja leđa“, ispričao je Mak. 

Otkako je promijenio način ishrane njegovo zdravstveno stanje je mnogo bolje. 

“Iako volim meso i povrće, ogroman sam obožavalac namaza od kikirikija. To mi je pravi desert“, zaključuje Okun.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.