Bjelopoljac Eldin Krivošić jedan od najboljih frizera u svijetu! (FOTO)
Crnogorska frizerska reprezentacija na svjetskom prvenstvu u Seulu

Srebrna medalja u Seulu

Bjelopoljac Eldin Krivošić jedan od najboljih frizera u svijetu! (FOTO)

Na nedavno završenom Svjetskom takmičenju frizera koje je održano u Seulu(Južna Koreja), crnogorska frizerska reprezentacija, predvođena Zoranom Vukčevićem, ostvarila je fantastične rezultate. Među njima svojom kreacijom se izdvojio Bjelopoljac Eldin Krivošić koji je osvojio srebrnu medalju u kategoriji Fantasy hairstyle.

Organizator ovog takmičenja je Svjetsko udruženje frizera OMC, a frizeri iz Crne Gore takmičili su se u nekoliko kategorija.

Ivan Vukčević i Danica Petrović nastupili su u kategoriji Progressive style haircut, na lutkama, a juniorska predstavnica Zorana Vukčević se takmičila u kategoriji izrade elegantnih večernjih frizura. Njihovi radovi dobili su brojne pohvale od strane svjetskih frizera i bili su veoma zapaženi na takmičenju.

Takmičenje je organizovano na vrhunskom nivou, a talentovanom Eldinu je pošlo za rukom da se predstavi u najboljem svijetlu i da oduševi svijet.

"S obzirom na to da je Azijski dio svijeta kolijevka fantazije, nisam bio previše optimističan , jer sam bio svjestan jake konkurencije u toj kategoriji. Svojom kreacijom pokušao sam da se približim njihovim orjentalnim tehnikama i izradi, kako bih se što bolje predstavio, ali da opet ostavim i naš, crnogorski pečat", objašnjava Eldin.

imagefe5d6d857aae4d76db429254801a5d8ea990a5e5fb24ca8c3c597eeea9ff6742V

On je istakao da je kreacija rađena od kose, a da  je haljinu koju je nosio model kreirala Slavica Vukčević, takođe iz crnogorskog tima frizera.

"Potrudili smo se da svaki detalj bude dobro uklopljen, i sa namjerom je kreacija malo veća od standarda, i to je ono čime smo privukli pažnju i osvojili nagradu", kazao je Eldin.

Kaže da je nevjerovatan osjećaj kada na svjetskom takmičenju voditelj prozove vaše ime.

"Fantazi je individualna kategorija i nisam se nadao da u ući u pet najboljih. Ali kada sam čuo da sam osvojio srebro, da je Crna Gora osvojila srebro, bio sam više nego zadovoljan."

Biti drugi u svijetu je kako kaže Eldin neopisivo veliki uspjeh za njega. Ispred njega je bio samo Tajland, a ostavio je jednu veliku Rusiju iza, a tome se nije nadao.

image738fb328d027aee79351d9fac98053254f68f7777b352bccbcfce3e92b5b24deV

Ostvario  je brojne kontakte, a kaže da su pored srebrne medalje za njega najznačajnije riječi svjetski poznatog imena u svijetu frizera Irine Baranove, koja mu je na proglašenju prišla i kazala da je njegova kreacija nešto najbolje što je ona ikad vidjela. Eldin dodaje da postoji mogućnost da mu upravo ona bude trener za Evropsko prventstvo u Parizu, što će biti velika čast za njega.

Otkriva da će na Evropskom prvenstvu u Parizu unijeti neke novine u svom radu.

"Ostaću pri fantaziji, ali imaćemo tim u šišanju i izradi Full fashion look, tako da ću se tada po prvi put pojaviti u toj kategoriji", kazao je Eldin.

image8481c6a84c6f3d70ec4bb67873a4eb387a3eb60435f1a8a9cd11578b992c67abV

Pored Pariza nastupiće u Italiji na specijalnom godišnjem šou italijanske firme Alfaparf sa kojom sarađuje.

S obzirom na to da je prethodnih godina održavao revije frizura u Bijelom Polju koje su bile veoma zapažene, ovogodišnju najavljuje kao nešto drugačije.

"Pokušaću ovaj put da napravim veliki spektakl u svom gradu po povratku iz Pariza i da dovedem frizere sa strane, koji će prikazati svoje radove i kod nas", objašnjava on.

Eldin je zahvalio svima iz reprezentacije na podršci, a posebno Zoranu Vukčeviću koji je pratio takmičenje i bio uz njega. Takođe je zahvalio predsjedniku Saveza frizera Suadu Lukačeviću.

Dodaje da je ovo veliki uspjeh i za opštinu Bijelo Polje, kojoj duguje posebnu zahvalnost. 

Na kraju je pozvao sve zainteresovane iz frizerskog svijeta da se jave Savezu i da prikažu svoje radove i kreativnost.

"Nadam se da ćemo jednog dana biti prvaci svijeta i da ćemo donijeti timsku nagradu Crnoj Gori", zaključio je Eldin.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.