Isprobali smo hidžamu - lijek za sve osim za smrt
Ilustracija

Alternativna medicina

Isprobali smo hidžamu - lijek za sve osim za smrt

Hidžama je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi. Ova sve popularnija metoda, kojoj su se podvrgnule i brojne poznate holivudske glumice, je alternativno liječenje svih bolesti, odstranjivanjem nečiste krvi iz organizma.

Hidžama se izvodi tako da se, nakon postavljanja posudica u kojima je urađen vakum na kožu na različitim mjestima po tijelu, koža i potkožne strukture pod djelovanjem vakuma usišu u te posudice, što izaziva nakupljanje krvi u tom području – tzv. hiperemiju .

Nakon što se posudice skinu, evidentira se crveni trag potkožno nakupljene krvi, koji neko vrijeme ostaje . Ukoliko se oštrim instrumentom naprave ubodi ili plitki i mali rezovi na koži , a potom se posudice sa vakumom ponovo apliciraju , dolazi do isisavanja krvi u njih . Ona je u početku jako tamna, venska, a aplikacija vakuma se ponavlja sve dok krv ne postane svjetlija .

H

Foto: Kodex.me

Smatra se, da je krv koja leži pod kožom puna toksina i da to može izazvati bol. Oni se na pomenuti način evakuišu iz organizma. Metoda je korisna protiv bolova u ramenu, leđima, glavi, licu, grlu, uhu, nosu i očima , te u drugim područjima . Hidžama, prema tradicionalnom medicinskom tumačenju, ima ulogu u zagrijavanju i regulaciji protoka energije u krvi, raspršujući hladnoću, vlagu, toksine i vjetar. Smanjuje otok i bol .

hidzama

Instrumenti kojima se izvodi tretman hidžame

Koristi hidžame su sljedeće:

- poboljšanje protoka krvi kroz mozak,

- liječenje starih krvnih zrnaca,

- stimulisanje rada jetre,slezene i želuca,

- liječenje grčenja mišića vrata, leđa i stopala,

- liječenje migrene,

- putem aktiviranja cirkulacije krvi i poboljšavanja njenog kvaliteta i podizanja imunog sistema, poboljšava se vid i liječe se bolesti očiju,

dzeniferanistonhidzama

I Dženifer Aniston se podvrgla tretmanu hidžame

- liječenje opšte slabosti,

- liječenje bolesti probavnog sistema,

- liječenje bola u nervima,

- regulisanje krvnog pritiska,

- oslobađanje tijela od loše krvi,

- aktiviranje imunog sistema,

- rješavanje od toksina,

- liječenje povišene mokračne kisjeline,

- liječenje oštećenja pamćenja,

- preventiva moždanog udara.

Saradnica portala Kodex je isprobala ovu alternativnu metodu liječenja i uvjerila se u sve benefite tretmana. Tretman traje otprilike od 15 do 40 min.

h1

Foto: Kodex.me

Naučno je dokazano da je hidžama periodični proces pregleda krvi, što dovodi do aktiviranja ćelija i uklanjanja nakupljenih toksina (otrova) i jačanja imunog sistema.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.