Holivudske lokne koje se prave za 5 minuta
Foto: Printscreen /You Tube

Hit proljeća

Holivudske lokne koje se prave za 5 minuta

Ovo proleće donosi nam nove trendove među kojima su broj jedan - opuštene lokne.

Dosadila vam je ravna kosa i želite da promijenite vaš svakodnevni izgled, ali nemate puno vremena?

Sa ovim malim trikom sada to možete i da uradite, a sve šta vam je potrebo je sprej za lokne i vaša omiljena presa za kosu.

Postupak pravljenja opuštenih kovrdža:

Kosu pročešljajte i na nju stavite sprej za lokne, a potom kosu podijelite na dva jednaka dijela. 

Jednu polovinu razdvojite na još dvije polovine, a zatim ta dva pramena obmotajte jedan oko drugog kao da radite pletenicu od dva dijela. Tako obmotani pramen zavežite gumicom za kosu.

Zatim, zagrijanom presom pritiskajte pramen kose ali dio po dio, počevši odozgo, prema završetku kose. Za bolji efekt opuštenih lokni, pričekajte minut - dva te ponovite postupak. Kada se kosa potpuno ohladi, obmotajte je i pramen razdvojite prstima, zgužvajte kosu rukama i vaša frizura je gotova.

Kako bi frizura trajala duže, dodajte malo laka za kosu i - spremni ste.

Cosmopolitan.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.