Brat pokojnog Dražena Petrovića treći put selektor košarkaša Hrvatske
Aleksandar Aco Petrović

Aleksandar Aco Petrović

Brat pokojnog Dražena Petrovića treći put selektor košarkaša Hrvatske

Aleksandar Aco Petrović po treći put postao je selektor muške košarkaške reprezentacije Hrvatske, potvrđeno je danas iz Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS).

Petrović će tako na klupi naslijediti Velimira Perasovića, a prioritetan zadatak će mu biti plasman na ovogodišnje Olimpijske igre u Rio de Ženeiru.

"Hvala stručnom savjetu koji me je predložio i Upravnom odboru HKS koji me izabrao treći put za selektora Hrvatske. Vjerujem da ću obaviti kvalitetan posao", rekao je Petrović, koji je bio i selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom nije uspio proći u drugi krug takmičenja na Eurobasketu 2013. u Sloveniji, prenijele je AA.

Brat pokojnog Dražena Petrovića prvi put selektor Hrvatske postao je 1995. godine, kada je na EP u Atini sa nacionalnim timom svoje zemlje osvojio bronzanu medalju. U drugom mandatu selektor je bio na Eurobasketu 2001. godine u Turskoj. Hrvatska je tada eliminisana u četvrtfinalu zbog čega je Aco Petrović podnio ostavku.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.