Međunarodni ultramaraton 26. marta u Podgorici
Ilustracija

Zvanično prvenstvo Crne Gore

Međunarodni ultramaraton 26. marta u Podgorici

Međunarodni ultramaraton na 50 kilometara, Montenegro 2016, biće održan 26. marta u Podgorici, saopštili su danas organizatori.

Podgorički ultramaraton održava se 16. put, a ultramaratonci će i ove godine trčati ulicom Crnogorskih serdara, pored brda Ljubović.

Kružna staza duga je kilometar, a ultramaratonci će sedmu godinu uzastopno trčati na 50 kilometara.

Vremenski limit za takmičenje je ograničen na šest sati, pa će zvaničan rezultat važiti samo onim takmičarima koji 50 kilometara pređu za to vrijeme.

Ultramaraton će biti i zvanično prvenstvo Crne Gore, a održava se u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U okviru ultramaratona predviđene su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara, seniorki na pet hiljada i seniora na deset hiljada metara.

Saopšteno je da će trke na pet i deset kilometara biti i zvanično prvenstvo Crne Gore na cesti.

Biće održan i bacački miting, u Tološkoj šumi, u bacanju kugle, u svim uzrastima - memorijal Vojo Vračar, u čast istaknutog crnogorskog atletičara.

Tehnički organizator manifestacije je atletski trkački klub Podgorički maraton, a pokrovitelji Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada, Uprava za mlade i sport i Atletski savez.

Promoter manifestacije je Mileta Božovic, prvi Crnogorac koji koji je istrčao ultramaron od 100 kilometara.

Titulu najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore brani Željko Milović iz AK Nikšić (3:38,57), dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Rada Miladinović iz ATK Podgoričkog maratona (5:58,01).

RTCG/Mina

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.