Tviter danas slavi rođendan
Ilustracija

Pročitajte manje poznate činjenice

Tviter danas slavi rođendan

Prva tviter poruka objavljena je 21. marta 2006. godine, koji je tada zvao "twttr", a samoglasnici su došli kasnije, nakon što su osnivači kupili twitter.com domen.

Danas je Twitter multinacionalna kompanija sa kancelarijama u više od 25 zemalja svijeta, a glavno sjedište je u San Francisku.

Tviter je zamišljen kao brza i interaktivna društvena mreža koja takozvanim tvitovima od 140 karaktera prenosi objave korisnika, ali i najvažnije vijesti.

Tviter koristi oko 320 miliona korisnika mjesečno.

Selfi Elen Dedženeris je najviše retvitovan čak 3,3 miliona puta. Na slici su pozirali holivudski glumci sa "A liste".

elen

Svakog dana se objavi 500 miliona tvitova, dok na godišnjem nivou taj broj iznosi 200 milijardi. 

Najpraćenija osoba je američka muzička zvijezda Kejti Peri, bivša supruga Rasela Brenda. Njene tvitove prati 84 miliona korisnika.

Osoba koja se najviše pominje je Džastin Biber, a najtagovaniji grad je Sao Paulo.

Za vrijeme finalne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine tviter je bukvalno gorio. Postovano je 618.725 tvitova u minuti odnosno 10.312 tvitova u sekundi.

Kejtlin Džener (ranije bio Bruse Džener) je osoba koja je najbrže dostigla cifru od milion pratilaca, za to mu je (joj) trebalo četiri sata i tri minuta.

Riječ ljubav (love) pomenuta je na Tviteru 34,8 milijardi puta.

Alo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.