Ako pritisnete ovu tačku na tijelu ODMAH će vas
Foto: Profimedia

Akupresura

Ako pritisnete ovu tačku na tijelu ODMAH će vas "protjerati" u WC

Lijekovi za probavu nisu idealno rješenje, jer crijeva mogu dodatno da se ulijene. Stoga vam predlažemo ovaj način pražnjenja crijeva.

Najzdravija stvar koju možete obaviti ujutru je velika nužda, ističe dr Kenet Koč koji smatra da to nikako ne bi smio da bude tabu, jer je to osnova zdravlja.

Prema stručnjacima, ključno je redovno obavljati veliku nuždu, a zatvor može da uzrokuje brojne probleme sa zdravljem.

Kod problema sa zatvorom nije dobro posezati za kupovnim sredstvima, jer njihovo često korišćenje može dodatno da ulijeni crijeva. Prirodno rješenje je akupresura, odnosno pritisak na određene tačke tijela.

Ključna tačka za probavu je ujedno i tačka koja upravlja brojnim dijelovima tijela, uključujući i genitalni dio.

Tako pritisak na nju ne samo da rješava problem zatvora, nego može biti i velika pomoć kod olakšanja menstrualnih grčeva.

Akupresurnu tačku pronađite na pola puta između pupka i pubične kosti i treba je čvrsto pritisnuti prstima i držati oko minut.

Velika nužda bi trebalo da uslijedi brzo, kao i prestanak bolova u stomaku, prenosi 24sata.hr.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.